Malzemeler:
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Yapılış:
- Patatesleri soyun, doğrayın ve haşlayın.
- Derin bir kapta haşlanmış patatesleri, nişastayı ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Tuzunu ilave edip iyice ezin. Eğer sıcaklığa dayanabiliyorsanız, elinizle de yoğurabilirsiniz.
- Kilitli bir buz poşeti alın ve içine karışımı koyun. Yaklaşık bir santim kalınlığında düzleştirin ve buzluğa koyun. Yaklaşık yarım saat bekletin.
- Buzluktan çıkarıp, karışımı bir santim kalınlığında şeritler halinde veya yuvarlak toplar şeklinde kesin.
- Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Çıtır çıtır olan bu patatesleri servis edin. Çocuklar bayılacak!
Afiyet olsun!