KAKAOLU YUMUŞAK KEK !
3 yumurta
Bir bardak toz şeker
Bir bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir tatlı kaşığı tarçın
Üç yemek kaşığı kakao
1, 5 su bardağı un
1- öncelikle şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz.
2- mikserin hızına biraz düşürüyoruz ve sıvı malzemeleri ekliyoruz süt ve sıvı yağ yavaş karıştırmaya devam ediyoruz.
3- Un, Kabartma tozu, vanilya, tarçın yani bütün kuru malzemeleri bir kap içerisine eliyoruz. Kuru malzemelerin elenmesi içerisine havayı hapsettiği için kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacak iki defa da eleyebilirsiniz vaktiniz varsa. Un miktarını ne kadar az tutarsanız kekiniz o kadar yumuşak olur. Fazla un kekinizi sertleştiriir ! bu püf noktaları mutlaka uygulayın.
4- Kuru malzemeleri ilave ettikten sonra çok kısa bir süre mikserde malzemelerin karışmasını sağlayın sonrasında Bir spatula ile alttan yukarı doğru kenardaki unu harcınıza yedirerek toparlayın.
5- kek kalıbınıza sıvı yağ yada tereyağı ile yağlayın. Kek harcını kalıba dökün.
6- fırınınızı önceden 175°’de ısıtın. alt üst fanlı fırına kekinizi atın.Fırın kapağını 20 dk boyunca kesinlikle açmayın. Fırınınızın fan ayarı yoksa alt üst ayarda da pişecektir.
7- kekinizi fırına attıktan 10 dakika sonra sadece alt ayarı açıp 5 dakika alttan ısı vererek pişirin. Daha iyi kabarmasını sağlar. 5 dakika geçtikten sonra yine altüst ayara alın pişirmeye devam edin.
8- Kekinize çatal batırarak kontrol edin yapışmıyorsa hemen çıkarın.Kek fazla pişerse sertleşecektir.
9- fırından çıkınca isterseniz içine çikolata batırabilirsiniz.
10-keki ters çevirin. Buharlaşma sayesinde kolaylıkla çıkacaktır. Afiyet olsun. #kek#cake#çikokatalıkek#çaysaati#kakaolukek