Antep fıstıklı irmik helvası tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 100 gr Sana Klasik
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz Antep fıstığı

Hazırlanışı:

  1. Sana Klasik’i tencerede eritin ve içine irmik ve unu ekleyerek kavurun.
  2. Kokusu çıkana kadar kavrulan irmik ve una şerbeti ilave edin. Şerbetini çekene kadar karıştırın.
  3. Ardından içine Antep fıstığını ekleyip 10 dakika dinlendirin.
  4. Helvanızı dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Nar veya daha fazla Antep fıstığı kullanarak sunum yapabilirsiniz.

Şerbet İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Categories

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir