Bugün sizlerle pratik bir tarif paylaşmak istiyorum. İçindeki malzemelerle hazırlaması çok kolay olan karamelli sütlü irmik, hem yapımı hem de lezzetiyle büyüleyici bir tatlı alternatifi.
Malzemeler:
- 200 gram bisküvi
- 1 litre süt
- 6 adet yumurta
- (İsteğe bağlı) 1 su bardağı şeker (tarife tat tercihinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 paket vanilin
Karamel İçin:
- Yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
- Derin bir kabın içerisine bisküvi, yumurta, süt ve vanilini koyun. Ardından blender ile karışımı iyice çırpın ve süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Karameli hazırlamak için, kontrollü ateşte şekerinizi eritin ve yanmadan koyu bir renk alana kadar pişirin. Dikkatlice karıştırarak yanmasını engelleyin.
- Fırın kabının altına 1’er kaşık karamel dökün ve üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı ekleyin.
- Fırın tepsisine su doldurun ve içine yerleştirdiğiniz kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis etmeden önce buzdolabında iyice soğutarak servis edebilirsiniz.
Bu kolay tarif ile karamelli sütlü irmiğiniz hazır! Üzerine isteğe bağlı olarak çeşitli meyveler veya fındık, ceviz gibi malzemele