Antep fıstıklı irmik helvası tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
- 100 gr Sana Klasik
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı toz Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Sana Klasik’i tencerede eritin ve içine irmik ve unu ekleyerek kavurun.
- Kokusu çıkana kadar kavrulan irmik ve una şerbeti ilave edin. Şerbetini çekene kadar karıştırın.
- Ardından içine Antep fıstığını ekleyip 10 dakika dinlendirin.
- Helvanızı dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Nar veya daha fazla Antep fıstığı kullanarak sunum yapabilirsiniz.
Şerbet İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker