Lezzetli ve besleyici bir tarif arıyorsanız, mısır unuyla hazırlanan, içinde ceviz ve nar bulunan poğaçalar tam size göre! İşte adım adım yapımı:

Malzemeler:

Hamur İçin

  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Hamur kıvamına gelecek kadar sıcak su

İç Harç İçin

  • 2 adet ince kıyılmış soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
  • Nar, ceviz

Yapılışı:

  1. İç harç için tereyağını tavada eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin, homojen bir kıvam elde edene kadar pişirin.
  2. Baharatları, ince doğranmış maydanozu, nar ve cevizi ekleyip karıştırın. İç harcınızı hazırlamak için bu karışımı kenara alın.
  3. Hamur için patatesleri haşlayıp soyun. Ardından tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda hafifçe açın. İçine hazırladığınız narlı-cevizli harçtan koyun ve poğaça şekli verin.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve altın rengini alana kadar pişirin.

Bu mükemmel poğaçalarınız hazır! Narın canlı rengi ve cevizin lezzetiyle harmanlanan bu tarif, hem göz alıcı hem de lezzetli. Afiyet olsun!

Categories

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir