Malzemeler:

  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Yapılış:

  1. Patatesleri soyun, doğrayın ve haşlayın.
  2. Derin bir kapta haşlanmış patatesleri, nişastayı ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Tuzunu ilave edip iyice ezin. Eğer sıcaklığa dayanabiliyorsanız, elinizle de yoğurabilirsiniz.
  3. Kilitli bir buz poşeti alın ve içine karışımı koyun. Yaklaşık bir santim kalınlığında düzleştirin ve buzluğa koyun. Yaklaşık yarım saat bekletin.
  4. Buzluktan çıkarıp, karışımı bir santim kalınlığında şeritler halinde veya yuvarlak toplar şeklinde kesin.
  5. Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  6. Çıtır çıtır olan bu patatesleri servis edin. Çocuklar bayılacak!

Afiyet olsun!

Categories

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir